Омладинци уредили еко-излетиште у Горњој Лепеници код Српца

Д. Ј.
Омладинци уредили еко-излетиште у Горњој Лепеници код Српца

Србац - Излетиште Дурова у србачком насељу Горња Лепеница у подножју планине Мотајица уређено је у петодневној акцији омладинаца из Бањалуке, Градишке, Београда и Српца.

Акција је изведена у оквиру радно-волонтерског кампа "Млади за живот", који организује невладина организација "Миленијум" из Српца. Омладинци су косили зелене површине, уређивали планинарске стазе и потоке и санирали просторије за боравак и смјештај излетника, а иза њих је остао мали туристичко-еколошки рај.

- Млади су радили и по неколико часова на великим врућинама, али се исплатило. Прије десет година овдје није било никакве инфраструктуре, а из године у годину ово се претвара у идеално мјесто за боравак у природи, одмор и рекреацију - рекла је директор "Миленијума" Санела Видовић.

У протеклих десет година у изградњи овог излетишта су учествовали и волонтери из Енглеске, Чешке, Француске и других европских земаља који су постављали клупе, столове и љуљашке и уређивали планинске кућице и стазе.

Волонтер Петар Мрђа из Српца каже да је овај камп посебан и да у њега радо свраћају и Српчани и сви који посјете овај градић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана