Олујно невријеме причинило велике штете у Тузланском кантону

Анадолија
Foto: Анадолија

ТУЗЛА - Снажно олујно невријеме које је у сриједу погодило шире подручје Тузланског кантона, према прелиминарним процјенама градских и општинских штабова цивилне заштите, причинило је велике штете на привредним и стамбеним објектима.

Олујни вјетар оштетио је кров пословног објекта у насељу Миладије у Тузли као и дио крова на згради Општинског суда те се већ штета процјењује на више од милион КМ.

Многобројна стабла су оборена, нека су пала на аутомобиле, а забиљежен је и случај у Тузли када је вјетар подигао контејнер и бацио га на паркирани аутомобил што довољно говори о снази невремена које је погодило Тузлу и околину.

Због поломљених стабала и излијевања воде на коловоз, саобраћај је био обустављен или се отежано одвијао на више локација.

Само на подручју Града Тузле Професионална ватрогасна јединица имала је 28 интервенција за вријеме и послије олујног невремена. Такође, због нестанка електричне енергије неколико насеља је остало и без водоснабдијевања.

Одмах након олујног невремена на терен су изашле екипе цивилне заштите, ватрогасци, запосленици комуналних предузећа који су саобраћајнице учинили проходним, а од јутрос трају радови на уклањању поломљених стабала у парковима и алејама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана