Бојић добитник награде за медијски допринос промоцији права дјетета

Срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА- Режисер Денис Бојић добитник је специјалне награде УНИЦЕФ-а која се додјељује за медијски допринос промоцији и заштити права дјетета.

У образложењу жирија УНИЦЕФ-а наводи се да се награда додјељује због снажног, оригиналног, друштвено важног, те упечатљивог ауторског приказа живота дјеце са Дауновим синдромом кроз филм "Неки нови Бродвеј".

Филм "Неки нови Бродвеј", рађен у продукцији РТРС-а и Даун синдром центра из Бањалуке, тематизује шест младих људи са Дауновим синдромом који постају први полазници глуме на овим просторима.

Награда се додјељује у години у којој УНИЦЕФ обиљежава 75 година постојања, током којих је предано радио на заштити права сваког дјетета, у још једној години трајања пандемије ковида 19 која је промијенила стварност свих нас и погодила сваку особу - посебно дјецу.

УНИЦЕФ је глобални лидер у промоцији и заштити права дјеце у 190 земаља свијета, укључујући БиХ. Посљедњих готово 75 година ова агенција УН предано ради на заштити права и унапређењу услова живота дјеце и њихових породица.

Фонд УН основан је у децембру 1946. године с циљем да се превазиђу препреке које сиромаштво, насиље, болест и дискриминација проузрокују на путу развоја дјетета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана