Огорчени радници “Униса” поручили надлежнима: Нећемо одустати од наших права

М. Л.
Огорчени радници “Униса” поручили надлежнима: Нећемо одустати од наших права

ДЕРВЕНТА - Знали смо се изборити за нашу Републику Српску у рату, изборићемо се и за своја права у “Унису” макар протестовали пред зградом Владе РС, поручили су радници дервентске Фабрике цијеви у стечају након јучерашњег састанка.

Након што су прије десетак дана упутили отворено писмо премијеру Српске Радовану Вишковићу, министру рада и борачко-инвалидске заштите РС Душку Милуновићу и шефу Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игору Жунићу, бивши радници “Униса” још чекају конкретан потез надлежних како би били обухваћени програмом социјалног збрињавања.

- Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић је са представницима надлежних министарстава сачинио допис који је упућен у Владу и који би у четвртак требало да буде пред министрима  - рекла је за “Глас Српске” представница повјерилаца из реда радника “Униса” Радослава Миланковић.

Додала је да су радници очекивали да ће њихов проблем прошле седмице бити пред Владом, те да су изгубили све наде.

- Огорчени смо јер наши проблеми трају годинама. Став радника је да, уколико сад у четвртак не ријеше наш проблем, организујемо протесте пред зградом Владе - додала је она.

Увезивање радног стажа чека 114 радника “Униса”, од којих 12 одавно има услове за пензију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана