Одржано завршно вече фестивала “Дани хармонике”

Срна
Одржано завршно вече фестивала “Дани хармонике”

БИЈЕЉИНА - Овогодишњи “Дани хармонике” завршени су вечерас наступом лауреата Фестивала и руских умјетника Јурија Шишкина и Станислава Малишева у бијељинском Центру за културу.

Предсједник стручног жирија Фестивала Јуриј Шишкин рекао је да су такмичари, када је ријеч о извођењу, на високом нивоу.

“Због пандемије, такмичари су се мало измијенили јер, приликом свирања, емоције нису испољавали кроз инструменте. Све остало је на веома високом нивоу”, изјавио је Шишкин новинарима.

Шишкин је нагласио да га је лауреат Фестивала Петар Динчић пријатно изненадио својим извођењем.

“Захваљујем свима који су помогли организацију Фестивала. Настојаћемо да наредни буде још бољи”, навео је Шишкин.

Организатор Фестивала Славиша Перић рекао је да су овогодишњи “Дани хармонике” окупили 200 такмичара из 13 земаља, те да је један дио такмичења одржан у онлајн формату, а други дио уживо.

Перић је изразио задовољство јер је квалитет такмичења био на високом нивоу.

“Према оцјени жирија, из године у годину се повећава квалитет нивоа извођења, а то и јесте примарни циљ овог фестивала”, рекао је Перић и додао да ће БиХ имати два представника у финалу Свјетског купа хармоника, који су се изборили кроз квалификације на Фестивалу “Дани хармонике”.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић изјавио је да је бијељинска публика имала прилику да чује највеће свјетске виртуозе хармонике.

“Желимо да сваке наредне године помјерамо границе у организацији фестивала и да подижемо ниво културне свијести код наших суграђана. Млади таленти који вриједно раде су садашњост и будућност Бијељине”, рекао је Петровић.

Завршној вечери Фестивала присуствовао је и начелник Угљевика Василије Перић.

Генерални покровитељ Фестивала је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, а организацију су подржали општина Угљевик и град Бијељина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана