Одржане Госпојинске дјечије радости

Срна
Одржане Госпојинске дјечије радости

Петрово - У Петрову је данас одржана манифестација "Госпојинске дјечије радости" на којој су 52 дјечака и дјевојчице из ове општине добили по бицикл.

Бицикл је добило 28 дјеце која су рођена у 2015. години и 24 дјетета из социјално угрожених породица са пребивалиштем на територији општине Петрово.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић изјавио је Срни да је ова манифестација дио пронаталитетне политике која се проводи у овој локалној заједници.

Он је рекао да су у општинском буџету обезбијеђена средства за новорођену дјецу, али да су недовољна за заустављање "бијеле куге", која је, како је истакао Петковић, присутна и у општини Петрово.

Петковић очекује да ће са нивоа Републике Српске бити подржани пронаталитетни пројекти, посебно у рубним општинама каква је и општина Петрово и у којој је забиљежен повећан тренд одласка у друге, углавном веће градске средине и у иностранство.

Миленко Ристић, савјетник српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића, рекао је да ће Иванићев кабинет подржавати све сличне акције, посебно оне које доприносе добробити дјеце и сваке локалне заједнице.

"Овакве манифестације, које се одржавају због најмлађих и повећања наталитета су добродошле", рекао је он.

Парох петровљански Никола Пекић бесједио је о значају и улози у друштву православног брака и породице и позвао родитеље у општини Петрово да стварају потомство и тако допринесу добробити Републике Српске.

Ведад Џаферагић из организације "Врлд вижн" поручио је да ће ова невладина организација подржавати пројекте чији су корисници дјеца животне доби до пет година и рекао да сви пројекти имају за циљ праћење развоја дјеце у раном расту и развоју.

Организатор "Госпојинских дјечијих радости" били су општина Петрово, а спонзори српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, невладина организација "Ворлд вижн" и привредници из општине Петрово.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана