Одржана свечана сједница Скупштине града Требиња

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ - У Културном центру Требиње данас је одржана свечана сједница Скупштине града, поводом крсне славе града и Саборног храма - Преображења Господњег.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је на свечаности да се овај град преображава на боље, незаустављиво напредује, те да је поносан што је на челу града у времену када он доживљава свој највећи преображај.

Он је честитао крсну славу Града и Саборног храма – Свето Преображење Господње истакавши да је овај дан најсвечанији дан који се са нестрпљењем чека током цијеле године, али и дан када се оцјењује све оно што је урађено током протекле године.

"Наш град не да се преображава на боље из године у годину, већ из дана у дан. Зато сам поносан што сам на челу града у времену када он доживљава свој највећи преображај и што бројним пројектима осигуравамо сигурну будућност нашој дјеци. Иза нас је доста урађених пројеката, како капиталних, тако и оних из области социјалне политике", рекао је Ћурић.

Он је истакао да је наредним мјесецима предстоји доста активности, а почеће и изградња историјских пројеката који ће у потпуности промијенити слику града, стварајући тако од Требиња регионални центар овог дијела Балканског полуострва.

"Ако вам само кажем да је Србија већ обезбиједила око 100.000.000 евра за изградњу аеродрома у Талежи, а да је Влада Српске предвидјела средства за изградњу новог клиничког центра – довољно је да схватите о каквим инвестицијама се ради", рекао је Ћурић.

Он је додао да ће до краја године почети и изградња прве слободне зоне, која ће омогућити нова радна мјеста у реалном сектору, те да је недавно са највећим инвеститором у Херцегововини Родољубом Драшковићем договорен нови инвестициони циклус вриједан стотине милиона КМ.

"Требиње је највеће градилиште у Републици Српској, у коме се сваке године изгради око 1.000 станова. Уз подршку влада Српске и Србије, од Требиња стварамо најпожељнији мали град на Балкану. То је велика обавеза, али и велика част", рекао је Ћурић.

Он је додао да је по први пут у Требињу на крају прошле године просјечна плата износила више од 1.000 КМ, те да подаци показују да примања грађана Требиња настављају да расту.

"Најважније нам је да млади људи овдје остају и да у Требињу граде своју каријеру. Из тог разлога Град је обезбиједио услове да сви свршени студенти добију прилику за одрађивање приправничког стажа и да за тај рад буду плаћени нето платом од 600 КМ", рекао је Ћурић.

Он је подсјетио да је у јулу Требиње остварило 15.000 ноћења – највише у историји туристичког промета Требиња.

"Тражи се кревет више сваког дана и у овом тренутку је скоро немогуће пронаћи смјештај у нашем граду. То говори много о нама – да гостима имамо шта да покажемо, да смо добри домаћини и да изградњом нових садржаја све више парирамо јакој конкуренцији у окружењу", истакао је Ћурић.

Он је поручио да Требиње незаустављиво иде напријед, те да је на њему и његовим сарадницима одговорност за развој Требиња.

"Само као тим можемо да успијемо у реализацији свега онога што смо замислили. Тим је оно што нас води до успјеха и зато позивам све Требињке и Требињце да будемо један велики тим и једна велика породица којој је Требиње на првом мјесту у сваком погледу", истакао је Ћурић.

Данашњом свечаном сједницом предсједавао је предсједник Скупштине града Драгослав Бањак, а осим руководства града Требиња, присуствовали су Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, генерални директор "Електропривреде Републике Српске" Лука Петровић, принц Филип Карађорђевић са супругом, народни посланици, начелници источнохерцеговачких општина и бројни гости из јавног, политичког живота Требиња.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана