Одржана свечана академија поводом 90 година ФК Младост из Котор Вароша

Срна
Одржана свечана академија поводом 90 година ФК Младост из Котор Вароша

Котор Варош - Поводом 90 година постојања и континуираног рада Фудбалског клуба /ФК/ "Младост" вечерас је у Котор Варошу одржана свечана академија, на којој су уручене захвалнице и плакете појединцима и институцијама заслужним за успјехе клуба.

За постигнуте резултате и дугогодишњи допринос у развоју и унапређењу фудбала у општини Котор Варош начелник општине Зденко Сакан је уручио плакете представницима Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и Фудбалског савеза Републике Српске, затим бившим играчима клуба Ферхату Бајрактаревићу, Махмуту Фифићу, Марку Бјелобрку, Шефку Фифићу, Алекси Вучановићу, Дамиру Варошићу, и садашњем капитену Игору Вученовићу.


Захвалнице за несебичан допринос и пружену подршку у раду ФК "Младост" и постизању спортских резултата добили су подручни Фудбалски савез Бањалука, општина Котор Варош, Центар за културу, спорт и информисање, новинар Небојша Шебић и Душко Керезовић, аутор публикације "90 година поноса и традиције", која говори о развоју "Младости" од 1926. године до данас, а промовисана је вечерас у присуству бројних спортских радника.

Поздрављајући госте у которварошкој кино-сали, начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао двије вриједности које се везују за ФК "Младост".

"Једна је љубав која је пружена према свима онима који су дошли у Котор Варош у потрази за егзистенцијом, како би презентовали своје фудбалско умијеће. А друга је што су ривали са много уважавања долазили у Котор Варош на мечеве против жМладостиж и тај респект је стваран годинама", поручио је Сакан.

Предсједник клуба Рајко Понорац је поводом обиљежавања јубилеја у први план ставио немјерљив допринос "Младости" у популаризацији спорта.

"Клуб је растао и егзистирао у тешким временима, али је његово постојање био подстицај за младе нараштаје да се баве фудбалом, спортом и спортским активностима", додао је Понорац.

Члан Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске Предраг Згоњанин је предсједнику "Младости" Рајку Понорцу уручио златну плакету поводом девет деценија богате историје клуба.

У оквиру обиљежавања јубилеја у току наредне године свечано ће бити отворен Трг Миљана Миљанића, легендарног фудбалског тренера, који се налази испред стадиона на којем игра "Младост", а планирано је и одигравање пријатељских утакмица са ривалима из окружења, чиме би се на достојанствен начин обиљежило вишедеценијско трајање изузетно популарног спортског колектива у Котор Варошу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана