Одржана радионица “Ветерани и млади”

Срна
Одржана радионица “Ветерани и млади”

ПРИЈЕДОР - Удружење за подршку ратним ветеранима, породицама и жртвама рата “Прави пожар” из Дервенте организовало је вечерас у Приједору радионицу под називом “Ветерани и млади”.

Предсједник Удружења Спасоја Кулага појаснио је да је радионица дио програма “Конструктивна употреба ветеранског искуства” Центра за ратну трауму из Новог Сада.

“Зашто ветерани и млади? Мислимо да људи који су проживјели одређена искуства у рату имају шта да причају младима о тим дешавањима, да на другачији, критички начин причамо о рату и радимо на изградњи мира у овој нашој регији, али и БиХ и шире”, изјавио је Кулага новинарима у Приједору.

Он је истакао да пројекат има подршку Међународне организације за миграције и финансијску подршку УСАИД-а.

Удружење за подршку ратним ветеранима, породицама и жртвама рата “Прави пожар” из Дервенте основали су ратни ветерани са подручја Дервенте, Брода и околних мјеста 2011. године.

“До сада смо реализовали више од 90 радионица широм БиХ са различитим групацијама, а већ трећи пут смо у Приједору гдје су млади веома заинтересовани да кроз ове наше радионице добију директне одговоре на питања која се односе на оно што су неки чланови породице доживјели током ратних дешавања”, рекао је Кулага.

Медина Рамић из Омладинског савјета града Приједора, једна од учесница радионице, изјавила је да су млади заинтересовани за оно што се дешавало у прошлости и да желе да разговарају са ветеранима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана