Одржана Пета васкршња туцијада у Модричи

Срна
Одржана Пета васкршња туцијада у Модричи

Модрича - Ученик деветог разреда модричке Основне школе "Сутјеска" Даниел Драгановић побједник је Пете васкршње туцијаде, која је одржана у организацији Светосавске омладинске заједнице и свештенства Црквене општине Модрича.

Друго мјесто освојила је Јована Говедарица, ученица петог разреда из Основне школе "Сутјеска", док је жири за најљепше украшено јаје прогласио васкршње јаје Андрее Јеремић, ученице деветог разреда те школе.

На Туцијади, одржаној синоћ у Светосавском дому Цркве Успења Пресвете Богородице у Модричи, учествовало је 70 такмичара, од којих су најбројнији били дјеца и ученици основних школа.

Старјешина Цркве јереј Горан Пањков рекао је да је Туцијада једна у низу манифестација којом се у духу традиције обиљежава најрадоснији хришћански празник Васкрс.

"Срећни смо да су и ове године најбројнији тамичари у избору најтврђег и најљепше украшеног васкршњег јајета била дјеца", рекао је Пањков, додјељујући награде побједницима.

Такмичењу је претходило пасхално богослужење великог броја свештеника Модричко-градачачког намјесништва на српском, грчком, црквенословенском и њемачком језику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана