Одржана осма бициклијада у Приједору

Срна
Одржана осма бициклијада у Приједору

ПРИЈЕДОР - Шестнаестомајска бициклијада окупила је данас у Приједору више од 300 учесника.

Ова спортско-рекреативна манифестација одржана је осми пут, а организовали су је Туристичка организација града Приједора и Бициклистички клуб "Козара" у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске и уз подршку Градске управе.

Представник Агенције Никола Торбица рекао је да је у Републици Српској током прошле године страдало пет бициклиста и да је зато важно указати на значај поштовања правила у саобраћају, а ова манифестација је прилика за то.

"Савјетујемо бициклистима да носе кациге јер сва истраживања показују да код повреда кацига смањује смртне посљедице за 71 одсто. Зато смо овдје поставили такозвану жосмицуж, односно полигон, на којој најмлађи учесници у саобраћају могу да науче сва правила кретања бициклом", изјавио је Торбица новинарима.

Вршилац дужности директора Туристичке организације града Приједора Дијана Араманда рекла је да је циљ манифестације промоција здравог начина живота.

"Циљ ове манифестације је лијепо дружење, популаризација бициклизма као спорта, али и туростичка промоција града Приједора. Пријавило се око 300 учесника, а и вријеме нас је послужило", навела је Араманда.

Вршилац дужности начелника градског Одјељења за културу, медународну сарадњу, спорт и невладине организације Александар Миљешић рекао је да је бициклизам један од најбољих видова рекреације и да је циљ манифестације промоција спорта и здравог начина живота.

"Нама је драго да се пријавио оволики број учесника и увијек ћемо подржавати овакве манифестације", истакао је Мишељић.

На главном градском тргу био је постављен и полигон за најмлађе, на којем су могли да науче како да се се безбједно понашају у саобраћају. Рута је била дуга пет километара, а учесницима бициклијаде придружио се и градоначелник Приједора Слободан Јавор.

У склопу манифестације, уприличен је културно-забавни програм, а додијељене су и вриједне награде, односно два бицикла.

Ова манифестација дио је програма обиљежавања Дана града Приједора, 16. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана