Одржана новогодишња корида код Кључа: Рогове укрстило 30 бикова

nezavisne.com
Одржана новогодишња корида код Кључа: Рогове укрстило 30 бикова

КЉУЧ - Велики број љубитеља борби бикова уживало је у кориди, која је у недјељу организована у Горњој Саници, варошици надомак Кључа, иначе познатој по оваквим дешавањима.

Овај догађај је одржан под називом "Новогодишња корида у Саници", а наступило је укупно 30 бикова бодача, чији су власници дошли из свих дијелова Босне и Херцеговине. Према ријечима Даде Куртаљевића, организатора овог догађаја, одржано је укупно 15 борби у више категорија, зависно од величине и тежине бикова бодача.

"Ову кориду организујемо већ неколико година с обзиром на присуство у овом периоду великог броја наших људи који живе и раде у иностранству и жеља нам је да то постане лијепа традиција. Позвали смо власнике бикова и обезбиједили смо богат наградни фонд", истакао је Куртаљевић.

Бикови су се борили у ограђеном простору, који је за то намјенски изграђен, а најатрактивнија је била посљедња борба, када су у тешкој категорији снаге одмјерили  Голуб, у власништву Куртаљевића, и Ћиро, чији је власник Фарма "Фис" из Витеза.

Након неизвјесне и узбудљиве борбе, током које ниједан од бикова бодача није желио показати слабост нити устукнути пред противником, више стрпљивости и храбрости показао је Голуб.

Иначе, Саница је средина позната по дугој традицији организације оваквих догађаја, те узгоју расних бикова бодача, који редовно наступају на коридама широм БиХ и постижу запажене резултате. Током љетног периода на овом простору се организује позната "Грмечка корида", једна од најпосјећенијих у БиХ, а већ дуго у овој варошици постоји и дјелује Клуб узгајивача и љубитеља босанског бика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана