Родбина, пријатељи и сарадници опростили се од Миће Мићића

Срна, РТРС
Родбина, пријатељи и сарадници опростили се од Миће Мићића

БИЈЕЉИНА - Комеморација поводом смрт бившег градоначелника Бијељине Миће Мићића, одржана је у Центру за културу Семберија.

Од градоначелника Мићића су се опростили кћерке Мила и Маја, син Пантелија и супруга Радмила, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, проф.др Владо Симеуновић у име Градске управе, Предраг Јовић испред Странке демократске Српске Семберија, родбина, бројни пријатељи и сарадници .

Комеморацији су присуствовали високи функционери и представници вјерског, културног и политичког живота Бијељине , Републике Српске и БиХ.

Епидемиолошке мјере,спријечиле су долазак на комеморацију, бројних представника пријатељских градова Бијељине, а који су упутили телеграме сучешћа породици и сарадницима Миће Мићића.

- Мићо Мићић остаће упамћен као човјек који је обиљежио развој Бијељине у савремени град и један од главних покретача развоја Републике Српске - рекао је на комеморативном скупу Радован Вишковић.

Додао је да је било је задовољство и привилегија да заједно са њим креирају пројекте који ће унаприједити живот људи у Бијељини.

- Две што смо договорили реализоваћемо, то је наш дуг према њему и становницима Семберије - поручио је Вишковић.

Изражавајући искрено саосјећање са породицом, Вишковић је рекао да су због Мићићевог прераног одласка ожалошћени и сви пријатељи, колеге и сарадници.

- Мићо је био изузетан човјек, добар и поштен, искрено посвећен грађанима, човјек из народа и велики домаћин који је добро разумио проблеме људи и својски се трудио да им помогне - истакао је премијер Српске.

Он је навео да ће Мићића по добрим резултатима и домаћинском односу према својим обавезама памтити и из времена када је у два мандата био министар у Влади Републике Српске, истичући да је и тада до изражаја долазила његова приврженост и искрена жеља да помогне људима.

- Мићо Мићић остаће упамћен као човјек који је својим радом и достигнућима задужио сараднике и идуће генерације и дао изузетан допринос развоју Бијељине и цијеле Републике Српске - рекао је Вишковић.

Према његовим ријечима, Мићићев живот и рад су примјер како се треба одговорно односити према људима у својој средини и цијелој Републици Српској.

- Поносни смо што смо били Мићини пријатељи и сарадници и нећемо заборавити његову доброту и племенитост - нагласио је предсједник Владе Републике Српске.

У Бијељину је стигло 3.000 телеграма саучешћа поводом смрти Мићића, од предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић и Србије Александра Вучића, српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, првог предсједника Републике Српске Радована Караџића, представника градова из региона, међународне заједнице.

Дугогодишњи сарадник Владо Симеуновић је у опроштају од Мићића истакао да је Мићић био најбољи у окупљању људи око својих визија, човјек који је цијенио вријеме и идеје.

- Понестало је времена, али идеје ће поживјети, наџивјеће га дјела која је створио - поручио је Симеуновић.

У име породице, од Мићића се на комеморацији опростила кћерка Мила, наводећи да је утјеха што никада неће бити заборављен и што ће се његова дјела памтити.

Предраг Јовић се опростио од Мићића у име странке СДС Семберија коју је створио, оцјеном да је кроз живот изградио велику породицу, модеран град и дивне мостове међу људима.

Дугогодишњи градоначелник Бијељине сахрањен је на гробљу у Пучилама.

Мићић је преминуо 23. децембра, у 64. години, од посљедица заразе вирусом корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана