Одржана хуманитарна приредба у Културном центру Пале

Срна
Одржана хуманитарна приредба у Културном центру Пале

Пале - Омладински клуб Општинске организације Црвеног крста Пале организовао је вечерас у Културном центру Пале хуманитарну приредбу, а прикупљена средства намијењена су за кампању борбе против насиља над женама и за традиционалну акцију "Пакетићи за љепши осмјех".

Волонтер Црвеног крста Пале Софија Товаровић истакла је да је вечерашња приредба организована поводом "Шеснаест дана активизма" током којих се обиљежава Дан борбе против сиде, Дан борбе против насиља над женама и Дан волонтера.


Она је нагласила да је приредба хуманитарног карактера и да је организују већ другу годину, као и да се нада да ће прерасти у традиционалну манифестацију.

Товаровићева је истакла да је дио средстава, прикупљених вечерас од продаје карата које су коштале двије КМ и од добровољних прилога, намијењен за кампању борбе против насиља над женама јер је, према статистичким подацима, свака трећа жена у БиХ изложена насиљу у породици.

Она је навела да Омладински клуб Црвеног крста Пале сваке године за Нову годину подијели око 120 пакетића дјеци из социјално угрожених породица, па ће тако и ове године обрадовати малишане.

Према њеним ријечима, дио средстава са вечерашње хуманитарне приредбе биће издвојен за пакетиће, а постављени су и штандови у тржним центрима и маркетима на Палама, гдје грађани могу да оставе слаткише и играчке.

Товаровићева је нагласила да Омладински клуб Општинске организације Црвеног крста Пале има добру сарадњу и са општином Пале.

На вечерашњој хуманитарној приредби учествовали су бенд "Падрино", плесни клуб "Орион", Културно-умјетничко друштво "Романијска луча" са Сокоца, хор Филозофског факултета и умјетници Анђела Сефер, Растко Петровић и Славиша Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана