Одржана еколошка акција у Модричи

Срна
Одржана еколошка акција у Модричи

Модрича - У насељу Модрича Три данас је одржана волонтерска еколошка акција под називом "Уљепшајмо Тројку", у којој је уклоњен отпад са главних улица и уређено 20 дунума зелене површине у овој модричкој градској мјесној заједници.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Боро Бјелић рекао је да је у акцији, која је одржана четврти пут поводом Дана планете Земље, 22. априла, учествовало 50 волонтера, мјештана Модриче Три.


"Прикупљено је 20 врећа крупног отпада илегално одлаганог у насељу, покошена трава уз централне саобраћајнице и у кругу административно-спортског центра, те уређен терен за одбојку на пијеску", изјавио је Срни Бјелић.

Ученици основних и средњих школа били су најбројнији учесници ове акције, чији је циљ, осим уређења животног простора, подизање еколошке свијести и стварање навика заштите животне средине.

Модрича Три је ново насеље, настало након завршетка протеклог одбрамбено-отаџбинскиог рата.

Насеље има 600 домаћинстава са више 2.500 становника, лица избјеглих из више од 20 општина бивше Југославије.

У насељу је изграђена електро и водоводна мрежа, уређен административни центар са спортским полигонима, изграђена секундарна канализациона мрежа.

"У току је прикључивање домаћинстава на канализациону мрежу, након чега ће почети асфалтирање улица, чија је укупна дужина 12.000 метара", рекао је Бјелић.

Акцију, која је завршена заједничким ручком волонтера и руководства Мјесне заједнице, подржала је локална управа Модриче и донатори - привредници са простора Модриче Три.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана