Одржана акција чишћења обала ријеке Укрине

Срна
Foto: Срна

ДЕРВЕНТА- У Дервенти је данас одржана акција чишћења обала ријеке Укрине од смећа и другог нанесеног отпада.

Акцију је организовало Спортско риболовно друштво /СРД/ "Укрина" у сарадњи са Јавном установом "Туристичка организација града Дервента", уз покровитељство Градске управе и градоначелника Дервенте Милорада Симића.

Предсједник Управног одбора СРД "Укрина" Дервента Никола Стринић истиче да је акција организована традиционално поводом обиљежавања 22. априла - Свјетског дана вода.

"Чистили смо обале ријеке Укрине од Патковаче до насеља Јасенци. Било је далеко више учесника него ранијих година, па смо били подијељени у четири групе. Двије групе су чистили узводно према Патковачи, а други према Новом мосту. Акција је успјела, а сакупљено смеће ће одвести радници комуналног предузећа", каже Стринић.

Вршилац дужности директора Туристичке организације града Дервента Биљана Теофиловић каже да је установа традиционално укључена у организацију акције и да је све протекло у најбољем реду.

"Порука је становништву и свима другима који бораве на обалама ријеке Укрине да не бацају смеће и другу врсту отпада. Ријека Укрина је наша љепотица, а боравак и уживање покрај ње је неописив", каже Теофиловићева.

Она наводи да сви заједно можемо учинити више да ријека Укрина изгледа чистије.

У акцији су учествовали и народни посланик Игор Жунић, замјеник начелника града Дервента Синиша Јефтић, одборник Давор Симић, запослени у Туристичкој организацији града Дервента, већи број риболоваца и грађана.

Након успјешно одржане акције чишћења на градској плажи "Патковача" одржано је дружење учесника уз конзумацију припремљене рибље чорбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана