Одржана 4. мала гитаријада у Броду

Срна
Foto: Срна

БРОД- Чланови Удружења "Љубитељи школе гитаре" из Брода одржали су вечерас концерт у Градском парку на којој су млади музичари обрадовали суграђане разноврсним репертоаром савремених хитова и стране музике.

Предсједник Удружења љубитељи школе гитаре у Броду Стјепан Шкворц рекао је новинарима да су импресије фантастичне јер дјеца из дана у дан надограђују своја свирачка умијећа, промовишу Удружење, али и општину Брод.

- Срце ми је пуно, дјеца не одустају, влада ентузијазам и жеља за свирањем код свих 30-ак наших чланова. Овакве свирке нема у нашем окружењу, немају ни већи градови и сматрам да је то наш велики резултат. Поносни смо на ово што радимо - истакао је Шкворц.

Десетогодишњи Јустин Поњевић каже да није једноставно свирати пред многобројном публиком, али, то је оно што безгранично воле.

- Гитару свирам једну годину. Поред најдраже класичне музике, много волим пјесме `Бијелог дугмета`, `Ван Гога` и Миладина Шобића. Ово ми је први наступ и није баш једноставно. Једноставније је свирати него изаћи на бину и стати пред оволико публике - додао је он.

Овогодишња Четврта мала гитаријада, чији је циљ представљање Удружења, младих музичара и њихових достигнућа, имала је и хуманитарни карактер јер су прикупљана средства за помоћ суграђанину Маринку Челару који је прије неколико година доживио тешку саобраћајну несрећу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана