Одржан “Згитар фест”

Срна
Одржан “Згитар фест”

ЗВОРНИК - У Зворнику је данас је одржан “Згитар фест” на коме је учествовало око 30 ученика основних музичких школа из Ваљева, Мионице, Шапца, Лознице, Бијељине, Тузле и града домаћина. Супервизор Феста Драган Николић рекао је да је циљ оваквих сусрета да се уједини гитарска заједница регије која обухвата Зворник, Лозницу, Бијељину, Милиће, Тузлу и друге крајеве у окружењу.

Николић је нагласио да гитара има своју будућност, јер је релативно јефтин музички инструмент који је прихваћен и на коме се могу изводити разноврсни начини свирања.

Николић је рекао да за зворничку Музичку основну школу “Војин Комадина”, која је и организатор овог фестивала, влада велико интересовање.

Учесник “Згитар феста” Калина Јовановић из Ваљева рекла је да је рано почела да свира на овом инструменту.

Члан организационог одбора Фестивала Снежана Стјепановић рекла је новинарима да се овај фестивал традиционално одржава поводом 21. маја – Дана града Зворника. Стјепановићева је навела да је ово осми пут откако је одржан и да је због епидемије био знатно мањи број учесника, али се нада да ће томе ускоро доћи крај.

Покровитељ “Згитар феста” је град Зворник. Обиљежавање 21. маја – Дана града почело је 19. маја, а завршава се сутра концертом на гитари који ће на платоу испред Основне музичке школе “Војин Комадина” одржати Анђела Мишић.

Сви програми одржани уз поштовање актуелних епидемиолошких мјера.

У Дубровачком архиву налази се документ у коме се Зворник први пут помиње 21. маја 1410. године под именом Звоник, па је тај датум узео за обиљежавање Дана града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана