Одржан Васкршњи концерт фолклора

СРНА
Foto: СРНА

БРОД - У бродској мјесној заједници Лијешће у општини Брод одржан је традиционални Васкршњи концерт фолклора у организацији Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Лијешће".

У препуној сали Дома културе у Лијешћу синоћ су се фолклораши овог друштва публици представили овдашњим и играма из Србије, а пубилка је могла да види и традиционалне ношње које су нераскидиво везане за фолклорно стваралаштво и овај крај.

Предсједник КУД-а "Лијешће" Борис Прпић каже да се васкршњи концерт одржава годинама, те да је постао препознатљив културни догађај Брода.

"Ово је традиција и за нас играче велика је част играти на овом концерту. Након двије године паузе, узроковане пандемијом вируса корона, успјели смо окупити све екипе и нашој публици поклонити овај концерт", изјавио је новинарима Прпић.

На сцену је изашло 113 играча КУД-а "Лијешће", трећи и други ансамбл извео је по три кореографије, док је први ансамбл, састављен махом од ветерана Друштва, извео двије кореографије.

Наступили су и чланови братског КУД-а "Душко Трифуновић", који су извели двије кореографије.

"Велики је значај васкршњег концерта за Друштво, наше село, али и локалну заједницу. Дружимо се, његујемо пребогату културу и традицију нашег народа, окупљамо младе око правих вриједности, и ако је судити по посјећености, сигурно смо на правом путу", додао је Прпић.

Огранизатори концерта изразили су захвланост начелнику општине Брод, локалној Туристичкој организацији и Савјету мјесне заједнице Лијешће који су заједничким снагама допринијели обнови Дома културе и сале коју користи КУД "Лијешће". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана