Одржан Трећи дјечији фестивал фолклора

Срна
Одржан Трећи дјечији фестивал фолклора

Градишка - У Културном центру у Градишци вечерас је одржан Трећи дјечији фестивал фолклора на којем је наступило 250 дјеце.

Фестивал под називом "Ајте дјецо са свих страна коло коловито заиграти са нама" организовало је Културно-умјетничко друштво /КУД/ "Коловит" из Градишка.


Осим домаћина, наступили су Ансамбл народних игара и пјесама "Веселин Маслеша" из Бањалуке, Културно-умјетничка друштва "Бошко Вујадин" из Источног Сарајева, "Пискавица", затим "Дукати" Ламинци и Фолклорна секција "Уна" Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Козарске Дубице.

Предсједник КУД-а "Коловит" Мирко Борјановић рекао је да се "Коловит" пред 500 посјетилаца представио играма из Сарајевског поља, Подриња и дјечијим играма из Србије, које су изводиле предшколска и дјечија група, дјечији ансамбл и фолклорна секција овог друштва из Турјака.

Борјановић је истакао да након овог фестивала први ансамбл "Коловита" путује на краћу турнеју у Беч, а припремни ансамбл у мају ће наступати у Смедереву. Након тога први ансамбл поново ће путовати у Беч, на такмичарску смотру Европског фолклора дијаспоре.

Културно-умјетничко друштво "Коловит" из Градишке има 370 активних чланова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана