Одржан Сајам колекционарства и нумизматике у Градишци

M.В.
Одржан Сајам колекционарства и нумизматике у Градишци

Градишка – Пети Сајам колекционарства и антиквитета "Денаријус 2015" одржан је данас на љетној позорници Културном центру Градишка. На штандовима 25 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, Хрватске и Србије посјетиоци имају прилику да виде стари новац, поштанске марке, оружје, униформе, ордење, старе регистарске таблице, вриједне књиге, слике и друге вриједне експонате.

Предсједник Друштва поштовалаца историје, колекционарства, нумизматике, филателије, хералдике и милитарије "Денариус" Градишка Игор Илијев рекао је да сваке године постоји велико интересовање за сајам који окупља љубитеље историјске баштине овог краја.

-Циљ нам је да људима презентујемо богату историјску баштину и тиме је отргемо од заборава. На данашњој изложби приказано је на стотине експоната старог кованог и папирнатог новца, обвезница, поштанских марака, оружја и оруђа, па чак и богата колекција разних униформи – истакао је Илијев.

Он је подсјетио да и ове године због законске регулативе у БиХ, која преношење антиквитета преко границе третира као кривично дјело, посјетиоци сајма су ускраћени за вриједне колекционарске збирке излагача из Хрватске, Србије, Црне Горе и Словеније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана