Одржан меморијални турнир у знак сјећања на 11 фудбалера “Козаре”

Срна
Одржан меморијални турнир у знак сјећања на 11 фудбалера “Козаре”

ПРИЈЕДОР - У мјесту Доњи Орловац код Приједора данас је одржан меморијални фудбалски турнир у знак сјећања на 11 играча Фудбалског клуба /ФК/ “Козара” из овог мјеста, који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату.


Предсједник Градског фудбалског савеза Приједор Владимир Стакић рекао је да је овај меморијал лијепа традиција коју треба наставити, јер се не смију заборавити жртве које је овај клуб поднио за одбрану Републике Српске.

Члан управе ФК “Козара” Миомир Кесић рекао је новинарима да су њихови фудбалери страдали на разним ратиштима од 1992. до 1995. године.

Он је истакао да се меморијални турнир ове године одржава 22. пут, а да су поводом 20 година одржавања меморијала добили признање града.

Кесић је навео да клуб постоји већ 45 година, углавном окупља дјецу локалног становништва.

Прије почетка турнира служен је парастос погинулим фудбалерима, а вијенце на споменик су положили чланови ФК “Козара”, породица погинулих, те представници борачке организације и политичких партија.

Домаћини су захвалили свима који подржавају овај турнир, а поред локалних привредника, Градске управе Приједор, ту је и Министарство рада и борачко-инвалидске заштите.

На данашњем меморијалном турниру, осим домаћина, учествовале су и екипе ФК “Гомјеница” и ФК “Брзи” из Буснова који су одиграли по једно полувријеме утакмице.

Иако је било најављено, меморијалу није присуствовао ресорни министар Душко Милуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана