Одржан концерт за лијечење петогодишњег Стојана Радеке

Срна
Одржан концерт за лијечење петогодишњег Стојана Радеке

Братунац - У Братунцу је вечерас одржан хуманитарни концерт за помоћ у лијечењу петогодишњег Стојана Радеке из Старе Пазове који болује од леукемије, а коме је за трансплантацију коштане сржи у Њемачкој потребно 300.000 евра.

Једини донор чија коштана срж одговара Стојану је његов двогодишњи брат, а породица је до сада, захваљујући хуманим људима, прикупила око 40.000 евра.

За вечерашњи концерт нису наплаћиване улазнице, већ су посјетиоци давали добровољни прилог, а у пуној биоскопској сали наступиле су три фолклорне секције Српског културно-умјетничког друштва "Свети деспот Стефан Лазаревић" и млади гуслар Драго Максимовић из Сребренице, те дјечији хор "Балалајка" из Братунца који изводи руске пјесме, дует Ивана и Ђорђе и фолклорни ансамбл братуначког Српског добротворног и културно-умјетничког друштва "Свети Василије Велики".

Хуманитарни концерт и акцију прикупљања помоћи у Братунцу покренули су чланови породице Стојанове мајке, која је поријеклом из овог мјеста, а подршку су дали братуначки Дом културе, те културно-умјетничка друштва из Сребренице и Братунца.

Осим новца прикупљеног на вечерашњем концерту у братуначком Дому културе, новчану помоћ за лијечење петогодишњег Стојана најавили су и Технички ремонт и још неке фирме из Братунца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана