Одржан хуманитарни базар за лијечење Милене Божић

Срна
Одржан хуманитарни базар за лијечење Милене Божић

БИЈЕЉИНА - У Бијељини је данас одржан хуманитарни базар за лијечење Милене Божић из семберског села Остојићево којој је након стравичне несреће на пољопривредном имању потребно 100.000 евра за реконструктивне операције лица и главе.

Власница „Цицине радионице“ из Јање Цвија Крајишник, која је организатор хуманитарног базара, рекла је да језадовољна одзивом грађана и градских званичника, те захвалила свима који су помогли да се одржи ова хуманитарна акција.

-Важно је да грађани препознају снагу хуманости. Сигурни смо да Милена никада неће заборавити колико су јој пажње и љубави посветили њени суграђани - рекла је Крајишник.

Она је додала да је до 30. септембра отворен и хуманитарни број 1403 за прикупљање помоћи, а заинтересовани могу уплатити средства и на жиро рачун - 1995726001059064.

У Бијељини ће сутра бити одржан и хуманитарни концерт за лијечење Милене који организује Добротворна организација Епархије зворничко-тузланске „Тројеручица“ са благословом Његовог преосвештенства епископа Фотија.

Концерт ће бити одржан у Центру за културу у 19 часова, а цијена улазнице је 10 КМ.

На концерту ће учествовати „Појци Петропавловског храма“ из Бијељине, Црквени хор „Свети краљ Владислав“ из Дворова, Црквени појци „Теодул“ из Забрђа и Српско културно умјетничко друштво „Лазарица“ из Батковића.

Милена Божић (30), правница, помагала је родитељима на имању када је кардан пољопривредне машине ухватио њену косу завезану у реп и искинуо јој цијели скалп главе, заједно са мишићима чела, сљепоочница и аркадом изнад лијевог ока.

Након стравичне несреће која се догодила 23. септембра прошле године она је на друштвеним мрежама објавила да јој нарушени изглед неће покорити ментални и духовни свијет и одлучила да се бори и да посредством друштвених мрежа и пријатеља покуша сакупити 100.000 евра за наставак лијечења.

У објавама под псеудонимом „хероина 20“ на Инстаграму Божићева је описала страх својих родитеља за њен живот и менталну снагу након несреће.

Након неколико операција у Универзитетском клиничком центру Бањалука и ВМА у Београду љекари су јој рекли да ће бити потребно најмање годину дана да ране зарасту, а да би након тога на ред могли доћи реконструктивни захвати.

Хероина каже да јој је од свих искушења најтеже било да покрене акцију за прикупљање новца за наставак лијечења, али и да вјерује у успјех ове борбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана