Одржан годишњи наступ КУД-а “Крњин” из Грабовице, средства од улазница за набавку ношњи

Срна
Одржан годишњи наступ КУД-а “Крњин” из Грабовице, средства од улазница за набавку ношњи

ДОБОЈ - Културно умјетничко друштво /КУД/ “Крњин” из Грабовице одржало је вечерас у Добоју годишњи наступ, а средства прикупљена куповином улазница биће усмјерена за набавку народне ношње и потребне реквизите за кореографије.

Организатор манифестације је Ротари клуб из Добоја, чији предсједник Саша Видић је рекао новинарима да је са задовољством прихватио организацију вечерашњег концерта, указавши на добру сарадњу са овим културно-умјетничким друштвом у претходном периоду.

Предсједник КУД-а “Крњин” Бранкица Поповић рекла је да ово друштво његује и чува од заборава културу и традицију Крњинског подручја, афирмише код младих и са поносом га промовише Републиком Српском и шире.

Она је, за помоћи у раду овог друштва, градоначелнику Добоја Борису Јеринићу уручила и Прву повељу КУД-а “Крњин”.

Јеринић је навео да подржава рад свих културно-умјетничка друштва на подручју ове локалне заједнице која кроз игру и пјесму промовишу традицију, обичаје и културу свог краја, а тиме и Добоја.

Он је најавио даљу подршку у раду, с обзиром на то да је КУД “Крњин” освајањем четвртог мјеста на Смотри фолклора извођачких ансамбала Републике Српске “Златно коло” пласирао се на 25. Европску смотру српског фолклора дијаспоре и Срба у региону, која ће у мају бити одржана у Паризу.

КУД “Крњин” вечерас је спремио богат програм наступима припремног и дјечијег, те извођачког ансамбла, као и бројним музичким нумерама и инструменталима, којима су представили богато културно насљеђе у форми игре, пјесме и народних ношњи.

Наступ је одржан у великој сали Центра за културу и образовање Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана