Одржан годишњи концерт СКУД-а Дервента

Срна
Одржан годишњи концерт СКУД-а Дервента

Дервента - Српско културно-умјетничко друштво /СКУД/ "Дервента" годишњим концертом обиљежило је 23 године успјешног рада.

На концерту, који је одржан синоћ у Центру за културу у Дервенти, учествововали су чланови Друштва и гости, КУД "Слога" из Вићенце.


Замјеник предсједника СКУД "Дервента" Слађана Гаврић каже да је у програму наступило свих пет ансамбала Друштва са 200 чланова.

"Представили смо осам кореографија, а наступила је и женска пјевачка група. Комплетан рад Друштва заснован је на волонтерској основи", рекла је Гаврићева.

Она је додала да су одржавање концерта помогли локална заједница и начелник општине Милорад Симић, те спонзори и родитељи.

"Чланови Друштва представили су се играма из Дервенте, Гламоча и са Грмеча, те играма из Пирота и Шумадије. Мала школа фолклора наступила је са двије кореографије", рекла је Гаврићева.

Предсједник КУД-а "Слога" из Вићенце Душан Алексић каже да чланови овог друштва радо долазе у Републику Српску гдје имају много пријатеља, али и да воле да угосте КУД-ове из Српске.

"Овдје смо нашли сродне душе, наше суграђане у Добоју, Дервенти и цијелој Републици Српској", каже Алексић.

Он је додао да је на гостовању у Дервенти 70 чланова КУД-а "Слога".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана