Одржан други годишњи концерт градског КУД-а "Уна" Козарска Дубица

Срна
Foto: Срна

Други годишњи концерт Градског културно-умјетничког друштва /КУД/ "Уна", на коме су публици представљене нове кореографије, одржан је у спортској дворани у Козарској Дубици.


Предсједник КУД-а Дајана Поповић истакла је да годишњи концерт представља круну рада у календарској години, те да ово друштво тренутно броји 230 чланова, а од овог мјесеца има и рекреативну групу.

 

Кореограф Мирослав Лајић рекао је да на концерту наступају чланови од четири до 30 година старости и да су публику спремили игре из Србије.

 

Са дјечијим групама, које похађа 78 малишана, раде кореографи Наташа Кевић Рашић и Бојана Крњаић.

 

"Дјеца раде у групама од четири до шест и од шест до 11 година. За годишњи концерт спремили смо три кореографије и много им значе наступи пред домаћом публиком, јер су због пандемије изостала гостовања и путовања", изјавила је Рашићева.

Гости концерта били су Српско пјевачко друштво "Вишњић" и КУД "Козара" из Горњих Подградаца.

"Први пут учествујемо на концерту Уне. Захваљујемо им за позив и надамо се да ћемо испунити очекивања извођењем хорских композиција народног карактера", рекао је диригент Српског пјевачког друштва "Вишњић" Игор Ћибић.

Годишњи концерт, који је синоћ посјетила бројна публика из Козарске Дубице и окружења, био је прилика да се чланови "Уне" захвале свима који их подржавају и помажу, па су уручене и бројне захвалнице.

 

Покровитељи концерта били су Скупштина општине Козарска Дубица и Специјална болница "Мљечаница", те други спонзори

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана