Одлучили да подигну кредит од 3.100.000 КМ

Срна
Одлучили да подигну кредит од 3.100.000 КМ

Зворник - Скупштина општине /СО/ Зворник усвојила је данас одлуку о кредитном задужењу од 3.100.000 КМ за финансирање инфраструктурних пројеката, те пренесених краткорочних обавеза.

Замјеник начелника општине Зворник Бојан Ивановић рекао је да је ријеч о врло значајним пројектима који ће ријешити неке од актуелних проблема са којима се суграђани суочавају.

“За проширење аутобуске станице у Каракају биће издвојено 150.000 КМ, чиме ће се смањити гужва на путу у овом дијелу општине и побољшати услови за одвијање саобраћаја”, појаснио је Ивановић.

Он је додао да је планирано да се за куповину плаца и изградњу гараже на подручју града у кругу Опште болнице и Дома здравља издвоји 250.000 КМ, чиме ће се растеретити улица и простор око ова два објекта.

Према његовим ријечима, 100.000 КМ планирано је за увођење видео-надзора у граду, што ће повећати безбједност.

Планирано је 1.200.000 КМ за куповину имовине АД “Инжињеринг” у стечају, односно више од 71.000 метара квадратних земљишта и око 6.500 метара квадратних пословног простора, који ће служити за проширење Пословне зоне.

Пренесене краткорочне обавезе односе се на обавезе према предузећима “Електродистрибуција” и “Водовод и комуналије” и износе 1.400.000 КМ.

Кредитна средства биће реализована најкасније до краја године.

Одборници су усвојили одлуку о измјени и допуни одлуке о административним таксама општине Зворник, као и одлуку о измјени и допуни одлуке о накнади стварних трошкова из области просторног уређења и грађења.

Измјеном и допуном одлуке о административним таксама омогућава се да избјегла и расељена лица која су бесправно саградила објекте на земљишту које им је додијелила општина Зворник за потребе њиховог стамбеног збрињавања у поступку легализације објеката буду ослобођена плаћања административне таксе од 20 КМ.

Другом усвојеном одлуком омогућава се да ова лица буду ослобођена плаћања накнаде на име стварних трошкова поступка у висини од 72 КМ за градско подручје, односно 54 КМ за сеоско подручје.

Ове двије одлуке донесене су из разлога што избјегла и расељена лица којима је општина додијелила плацеве за стамбено збрињавање нису у могућности да уплате прописане таксе и накнаде.

На овај начин општина жели побољшати услове за легализацију и створити још предуслова да би што више лица поднијело захтјеве за легализацију објеката до истека предвиђеног рока 24. маја 2015.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана