Одјећа из Новотекса за угрожене

Данијела Стоканић
Одјећа из Новотекса за угрожене

Бањалука - Предузеће "Новотекс" из Требиња донираће Црвеном крсту РС мајице, капуте, панталоне, дуксеве, чарапе, тренерке и хаљине које су произвели.

Ријеч је о предузећу у којем је стечај отворен 17. фебруара 2011. године на захтјев Пореске управе РС, а цјелокупну имовину "Новотекса" почетком године купила је Влада РС, која је одлучила да отпише дио имовине у корист Црвеног крста вриједан 68.901 КМ.

Овај гест обрадовао је генералног секретара Црвеног крста РС Ђоку Михајловића, који каже да је сувишно и говорити колико су им донације потребне.

- Осим директне помоћи, Влада РС је овом донацијом послала јасну поруку и осталима да не бацају и не злоупотребљавају ствари које им не требају, него да их донирају онима којима су заиста потребне - рекао је Михајловић.

Додаје да донатора има, али недовољно ако се узме у обзир број корисника социјалне помоћи и јавних кухиња.

- Њих је све више. Храна нам је најпотребнија - рекао је Михајловић.

Као примјер установа које воде рачуна о најугроженијим члановима друштва навео је Пореску управу РС, која је недавно уручила донацију Црвеном крсту. Захвалан је и ланцу трговина спортске опреме "Спорт Висион" и фирми "Новоматик" са сједиштем у Аустрији, који су им такође уручили донацију. "Кнежевић ентеринг" једно је од предузећа које помаже онима којима је то потребно, а само прије неколико мјесеци донирало је Градској организацији Црвеног крста Бањалука ламинат за потребе опремања просторија те хуманитарне организације.

- Ми смо имали читав спектар хуманитарних акција. Сигурно ћемо имати таквих акција и даље, а да ли ће се оне односити само на организације Црвеног крста или и на неке друге, вријеме ће показати - рекао је директор овог предузећа Марко Кнежевић.

Највише корисника Црвеног крста регистровано је у Бањалуци, Бијељини и Приједору, који имају и највећу популацију у РС. Организација Црвеног крста у РС дјелује у 65 локалних заједница.

Огрев

У Црвеном крсту РС су апеловали на све који могу да помогну пред наступање хладнијих дана.

- Осим хране, сиромашним становницима РС потребна је помоћ добрих људи који су спремни да им донирају пећи и дрва - истакли су у Црвеном крсту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана