Одборничком накнадом Приједорчанин Бране Радановић стипендира студенте

Снежана Тасић
Одборничком накнадом Приједорчанин Бране Радановић стипендира студенте

Приједор - Приједорчанин Бране Радановић познат је међу својим суграђанима као угледан и вриједан домаћин, произвођач ракије шљивовице награђене златним медаљама, али и као велики хуманитарац који се, као одборник, од уласка у градску Скупштину одрицао дијела одборничке плате за стипендирање студената.

Тако ради већ четврти мандат и сматра да је то једна од најбољих одлука коју је донио и која није дошла изненада с обзиром на то да је и прије уласка у политику помагао људима колико је могао.

- Када сам добио одборнички мандат, сматрао сам да сам то мјесто добио на основу повјерења грађана и да није коректно да та средства која се издвајају за одборничке накнаде трошим само ја, него да треба да их подијелим са другима - прича Радановић.

Студенте које стипендира Радановић проналази у договору са пријатељима који му предлажу управо оне младе људе чији родитељи немају довољно новца да их школују. Родбинске и пријатељске везе нису биле пожељне па су због тога студенти чије је школовање помагао били из разних мјеста, а не искључиво из родних Буснова.

- Нисам вјеровао колико ће тај скромни мјесечни износ од 150 КМ по студенту значити младим људима и они су ми веома захвални. Увијек ми се јаве, честитају празнике, славе, као да сам учинио много веће хумано дјело - истиче Радановић.

Додаје да помоћ коју пружа младим људима, жељним знања и напретка, оплемењује и да ће то радити и убудуће, а да би његов примјер требало да слиједе и остали одборници.

- Стипендирао сам шест студената и тренутно једног који завршава студије, а обећавам да на томе нећу стати и да ће вриједни и марљиви људи увијек бити цијењени. И увијек се држим оне старе изреке "Добро се увијек добрим враћа", па се и ја томе надам - рекао је Радановић који је поносни отац двију кћери и дјед троје унучади.

  Хуманитарне акције

Бране Радановић је учесник многих акција хуманитарног карактера које се организују у Приједору, а међу првима се одазвао и у акцији поводом "Конференција беба".

- Сматрам да се за тај наш наталитет и младост морамо сви заједно борити, јер другачије нас неће бити у догледној будућности - поручио је Радановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана