Одборници прихватили извјештај: Дубички "Водовод" остварио добит од 11.730 КМ

Срна
Foto: Водовод К. Дубица/ФБ

КОЗАРСКА ДУБИЦА - У предузећу "Водовод" Козарска Дубица настављен је континуитет позитивног пословања, а у прошлој години остварена је добит од 11.730 КМ, рекао је директор тог предузећа Жељко Драгичевић.

Он је навео да је у прошлој години за 6.002 потрошача на подручју општине Козарска Дубица "Водовод" испоручио 1.800.205 метара кубних воде из изворишта "Комленац" које је у функцију пуштено 2015. године и које задовољава потребе општине за пијаћом водом.

-Набављена су нова пумпна постројења за бунаре Б1 и Б3, а капацитет бунара Б3 повећан је за 18 литара у секунди што је допринијело побољшању система водоснабдијевања на подручју општине. Предузеће је кадровски и технички оспособљено за извођење радова на већим пројектима водоводних и канализационих мрежа - рекао је Драгичевић.

Он је навео да је вода из изворишта "Комленац" здравствено исправна и да се врши само законски обавезна хлоризација.

-Квалитет водоснабдијевања је одличан пошто имамо испоруке воде без редукција и анализе 120 узорака на годишњем нивоу које показују да наши грађани користе 100 одсто здравствено исправну воду - рекао је Драгичевић.

Говорећи о пословним плановима предузећа у наредном периоду, он је најавио да ће приоритет бити побољшање ликвидности кроз повећање прихода и степена наплате и изградња трећег бунара у систему водоснабдијевања са изворишта "Комленац" због ширења мреже водоснабдијевања на југозападне дијелове општине.

У плану је и разматрање могућности за алтернативно електронапајање бунара Б1, односно набавку агрегата или изгрању електровода од трафоа "Млијекопродукта" до бунара Б1.

Извјештај о раду предузећа "Водовод" прихваћен је јуче на сједници Скупштине општине Козарска Дубица, а у јулу га је усвојила и Скупштина акционара предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана