Одбијен Петровићев захтјев против оснивања Комисије за спровођење опозива

Срна
Одбијен Петровићев захтјев против оснивања Комисије за спровођење опозива

БИЈЕЉИНА - Окружни суд у Бијељини одбио је као неоснован захтјев градоначелника Љубише Петровића за одлагање извршења Одлуке о именовању Комисије за спровођење опозива, наводи се у рјешењу Суда које објављује Срна.

У управном спору градоначелник је тужио Скупштину града с циљем поништења Одлуке о именовању Комисије за спровођење опозива градоначелника, уз захтјев и за одлагање извршења овог управног акта.

Суд запажа да градоначелник и Скупштина града морају радити у јавном интересу, те да би одлагање у конкретном случају било противно јавном интересу.

Предсједник Комисије за спровођење опозива Дијана Савић Божић потврдила је Срни да је Окружни суд у Бијељини одбио тужбу градоначелника у вези са Комисијом, те истакла и да Републичка изборна комисије /РИК/ није утврдила неправилности Комисије, како је у јавном наступу навео Петровић.

"Имамо два налога РИК-а градоначелнику да је у обавези да обезбиједи материјална и техничка средства Комисији", навела је Божићева и додала да је градоначелник поднио РИК-у двадесетак захтјева и да ни у једном није утврђена неправилност у раду комисије на чијем је челу.

Према њеним ријечима, Комисија за спровођење опозива ради нормално.

Референдум о опозиву градоначелника Бијељине биће одржан у недјељу, 19. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана