Од сутра наплата паркинга у ужем центру Дервенте

Срна
Од сутра наплата паркинга у ужем центру Дервенте

Дервента - У Дервенти од сутра почиње наплата паркинга у ужем центру града путем слања СМС поруке на јединствени број за све оператере у БиХ или куповином карте, рекао је Срни начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Горан Јевтић.

Јевтић је навео да су испуњени сви услови за почетак наплате паркинга и да цијена паркирања износи по сату 0,80 КМ, а дневна карта три КМ.


"Наплата ће бити вршена слањем СМС поруке на јединствени број за све оператере у БиХ или куповином карте у пословним објектима. Паркирање ће бити наплаћивано од 7.00 до 16.00 часова, док се викендом и државним празницима неће наплаћивати", каже Јевтић.

Паркирање ће бити наплаћивано у улицама Цара Лазара, Славка Симића, Краља Петра, Николе Тесле, Тргу ослобођења и Тргу православља.

Осим слања СМС поруке, грађани ће моћи да купе паркинг карте у продавници "Голди" код Поште, угоститељским објектима "Елком" и "Грал", у продавници "Полетарац" и шалтер сали општине.

"Они који желе да обезбиједе мјесечну или годишњу карту за паркирање, могу да се обрате Одјељењу за стамбено-комуналне послове", додао је Јевтић.

Контролу наплате паркинга обављаће три контролора, који ће у случају да неко није платио паркинг, издати доплатну карту која износи 10 КМ, а уколико не буде уплаћена у року од осам дана, даље поступа Комунална полиција која издаје прекршајни налог уз казну од 50 КМ.

Наплата паркинга у ужем центру града прва је фаза у регулисању наведене области.

У наредном периоду требало би да се ова пракса примијени и у другим улицама, чиме би се створили услови и за формирање зона, што даље условљава и другачије формирање цијене.

Наплата паркинга требало би да "растерети" ужи центар града када је ријеч о мјестима за паркирање.

Корисник паркинг простора започиње плаћање слањем СМС поруке, тако да као текст поруке упише регистарски број возила, без размака и цртица, те је пошаље на број одређен за наплату.

Бројеви на које се шаљу СМС поруке за уплату су 083 5305 за сат времена и 083 5304 за цијели дан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана