Од суботе манифестације поводом дана општине Прњавор

Срна
Foto: срна

ПРЊАВОР - Међународним турниром "Прњавор опен 2022", који ће бити отворен у суботу, 12. марта, почиње низ манифестација спортског, културног, едукативног и забавног карактера које ће бити организоване поводом Дана општине Прњавор.

Централни догађај је свечана сједница Скупштине општине Прњавор, која ће бити одржана 24. марта, а на којој ће бити додијељена општинска признања и награде заслужним појединцима и колективима, саопштено је након данашњег састанка Организационог одбора за прославу Дана општине. Истог дана биће служен парастос и положени вијенци у спомен-храму на Вучијаку и код споменика у Шибовској.

Допринос обиљежавању 24. марта, након двије године паузе због пандемије вируса корона, даће Омладински центар Прњавор, који ће 14. марта одржати форум "/Не/насиље међу младима", а ученици Музичке школе "Константин Бабић" уприличиће концерт за суграђане 30. марта. Календаром манифестација предвиђено је да се Општинска смотра фолклора одржи 26. марта, док ће Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" до краја мјесеца одиграти 10 позоришних представа.

Програм се завршава 3. априла Међународном уличном трком, у организацији Атлетског клуба "Прњавор".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана