Од понедјељка онлајн настава у општини Источна Илиџа

Срна
Од понедјељка онлајн настава у општини Источна Илиџа

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Настава у Средњошколском центру “Источна Илиџа” и Основној школи “Јован Дучић” у Касиндолу наредну седмицу ће се одвијати онлајн због погоршане епидемиолошке ситуације.

Штаб за ванредне ситуације општине Источна Илиџа јуче је дао препоруку да се пређе на онлајн модел наставе, након што су директори ових образовних установа изнијели податке о погоршаној епидемиолошкој ситуацији.

На сједници Штаба дата је и наредба да су угоститељски објекти на територији Општине Источна Илиџа дужни обезбиједити поштивање епидемиолошких мјера на начин да за једним столом истовремено не сједе више од четири госта, те да у једном реду мора бити размак од једног празног стола, саопштено је из Општине.

У саопштењу се наводи да су трговине прехрамбене робе и робе широке потрошње дужне да обезбиједе да се у једном тренутку на 10 метара квадратних налази једно лице, док је у трговинама са више од 500 квадратних метара површине дозвољен боравак максимално 50 лица.

Комунална полиција општине Источна Илиџа у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и надлежним градским и републичким инспекторатом вршиће појачан надзор и контролу.

Донесене мјере се примјењују до 19. марта, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана