Од комуналних накнада у Бијељини лани наплаћено готово 490.000КМ

Срна
Foto: Архива

БИЈЕЉИНА- Укупна наплата по основу комуналне накнаде током прошле године на подручју Бијељине износила је 489.910 КМ и у односу на 2020. повећана је за 155.967 КМ, наведено је у информацији о наплати комуналне накнаде за 2021, коју ће одборници разматрати сутра на сједници Скупштине града.

У информацији је наведено да су редовна потраживања закључно са 31. децембром износила 1.892.090 КМ.

"Град Бијељина покренуо је укупно 42 судска предмета принудне наплате новчаног потраживања по основу комуналне накнаде, од којих су до сада наплаћена два, након што је суд усвојио приговор застаре извршеника, те одредио извршење и обавезао га на плаћање незастарјелог дијела комуналне накнаде", наведено је у овој информацији.

Укупан број издатих рјешења којима је обвезницима у свим стамбено-пословним зонама утврђена обавеза плаћања комуналне накнаде закључно са 31. децембром износио је 25.083, од којих је активних 17.285 /физичка и правна лица/, док је 7.798 обвезника којима је обустављено задужење по основу комуналне накнаде из разлога што имовина за коју им је рјешењем обрачуната комунална накнада није више у њиховом власништву, те је новим власницима непокретности утврђена обавеза плаћања комуналне накнаде.

Обавеза плаћања комуналне накнаде утврђује се на основу података из евиденције Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Бањалука-Подручна јединица Бијељина, других јавних евиденција о непокретностима или увиђајем на лицу мјеста.

Основ за обрачун комуналне накнаде је јединица изграђене корисне површине /метар квадратни/ за стамбени, пословни и други простор /гаражни, помоћни простор/.

Сједница Скупштине града Бијељина заказана је за сутра у 10.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана