Од Дједа Мраза тражили поклоне за браћу и сестре

Ј. Д.
Од Дједа Мраза тражили поклоне за браћу и сестре

Бањалука, Бијељина - Маштовитост, несебичност, али и ликовне способности показали су бројни малишани који су учествовали у десетој новогодишњој акцији "Пишем писмо Дједа Мразу" у организацији "Поште Српске".

Централна манифестација одржана је јуче у Бањалуци, а на адресу Дједа Мраза, улица Сњежних путева бр. 5, писало је око 6.000 дјеце из вртића и нижих разреда основних школа.

Прво мјесто у бањалучкој регији освојила је Јелена Црнадак (13), ученица ОШ "Милош Црњански" из Хрваћана.

- Писала сам пјесму о Дједа Мразу и ово ми је први пут да учествујем на неком конкурсу, а раније сам ишла на секције у школи гдје смо писали сличне радове - рекла је Јелена.

Ова активност одржана је у свим јединицама поштанског система, од којих су у сваку отишле по три главне награде и то бицикл, тротинет и УСБ плејер, а подијељено је и 500 новогодишњих пакетића.

- Осим што су жељели неки поклон за бату или секу, малишани су слали и цртеже. Занимљиво је и то што су дјеца препознала ову акцију и у писмима се почео појављивати поштар као помоћник Дједа Мраза - рекао је извршни директор "Пошта Српске" за развој информационо-комуникационих технологија, продају и маркетинг Зоран Протић.

Највише писама, 415 стигло је из бијељинске ОШ "Свети Сава", која је као награду добила ЛЦД телевизор.

- Сваки поклон нам је добродошао с обзиром на то да у школи стално нешто градимо и радимо на побољшању услова - рекао директор ове школе Ђорђе Мирковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана