Од данас у Брчком  забрањена сва јавна окупљања више од 20 људи

Srna
Од данас у Брчком  забрањена сва јавна окупљања више од 20 људи

БРЧКО - У Брчком су од данас забрањена сва организована јавна окупљања више од 20 људи, саопштено је из Штаба за заштиту и спасавање дистрикта.

Ова забрана не односи се на окупљања ради вјерског обреда у вјерским објектима, гробљима и мезарјима, уз обавезно поштовање епидемиолошких препорука.

Наредбом Штаба није дозвољено ни организовање приредби, као ни других масовних окупљања у угоститељским и сличним објектима.

Угоститељи су обавезни да на улазу у објекат видно истакну ознаку са максимално дозвољеним бројем гостију у локалу, као и да обезбиједе физичку дистанцу између столова од најмање два метра.

За једним столом у локалу могу да сједе највише два лица, осим ако није ријеч о родитељима и дјеци или члановима истог домаћинства.

Од данас престаје да важи наредба Штаба од 2. јуна, којом је било забрањено јавно организовано окупљање и заједничко кретање у броју већем од 300 људи.

Инспекторат је задужен да од данас појача контроле поштовања мјера и наредби Штаба у угоститељским и трговинским објектима, те да контролу врши најмање два пута у току дана, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана