Од данас сви потрошачи на подручју општине Прњавор имају струју

Срна
Од данас сви потрошачи на подручју општине Прњавор имају струју

ПРЊАВОР - Сви потрошачи на подручју општине Прњавор од данас имају струју након што су екипе “Електрокрајине” успјеле да санирају велики број кварова насталих након олујног невремена које је ову општину захватило у четвртак, 5. августа.

Како је Срни данас потврђено из овог предузећа, кварови су регистровани на далеководима “Којин Хан”, “Хрваћани”, “Нова Шибовска”, “Стара Шибовска”, “Вијачани” и “Кулаши”.

“По стандардној процедури санације приоритет је било отклањање кварова на средњенапонској мрежи, а посебно враћање под напон далековода жСтара Шибовскаж јер се путем њега електричном енергијом снабдијева извориште жПовеличж преко кога Прњавор и неколико мјесних заједница добијају питку воду. Овај квар је откоњен одмах у четвртак до 16.00 часова”, навели су из “Електрокрајине”.

Осим тога, грађани су телефонским позивима почели пријављивати и кварове на нисконапонској мрежи, на којој је евидентирано више од 300 поломљених и оштећених стубова, али и бројна друга оштећења.

Највећи број кварова и највећа штета нисконапонској мрежи је нанесена на подручју Хрваћана, Насеобине Хрваћана, Просјека, Орашја, Новог Села, Мрачаја, Срповаца, Млинаца, Лишње, Чорли, Гаљиповаца, Грабик Илове, Шерег Илове и Палачковаца.

Пријављен је и већи број кварова мањег обима на подручју готово цијеле општине.

Екипама Теренске јединице Прњавор у отклањању кварова помагале су и екипе из Бањалуке, Челинца, Котор Вароша, Српца, Градишке, Приједора и Козарске Дубице.

Из “Електрокрајине” су се захвалили и грађанима који су разумјели насталу ситуацију и пружили помоћ екипама на терену у виду уклањања и сјече дрвећа ради лакшег приласка монтера мјестима кварова и обиласка линија у што краћем року.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана