Од данас пријаве за категоризацију спортиста

Срна
Од данас пријаве за категоризацију спортиста

БАЊАЛУКА - Спортисти из Бањалуке од данас до 15. јула могу да се пријаве за градску стипендију на основу остварених резултата, саопштено је из градског Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт.

Из овог одјељења су напоменули да се категоризација врши за наредну буџетску годину, на основу резултата постигнутих у периоду од 1. јула прошле до 1. јула ове године. "Спортисти у изабраном периоду морају остварити резултате из тренутне старосне категорије којом су обухваћени у систему такмичења републичког спортског савеза, односно у категорији у којој се такмиче на дан подношења пријаве за категоризацију", додаје се у саопштењу.

Осим доказа о испуњености општих услова, треба доставити и увјерење о држављанству, увјерење матичног спортског савеза којим спортиста доказује да нема потписан професионални уговор са спортском организацијом, увјерење о пребивалишту/боравишту и увјерење да је активан члан спортске организације у којој је остварио спортски резултат, односно испуњење услова за категоризацију.

Спортиста је дужан доставити и записник са такмичења или службени билтен међународне спортске федерације и надлежног припадајућег спортског савеза или податке са службених интернет страница припадајуће међународне федерације, те копију текућег рачуна и броја рачуна банке која има сједиште у Републици Српској. Захтјев за категоризацију потребно је поднијети Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт, на протоколу Градске управе Бањалука. Документа се достављају у оригиналу или овјереној копији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана