Очишћено Шаторско језеро

Срна
Foto: Срна

БОСАНСКО ГРАХОВО- Тридесетак ронилаца учествовало је у еко-акцији уређења Шаторског језера на Шатор планини, рекла је Срни предсједник Скупштине општине Босанско Грахово Слађана Чеко.

"Шаторско језеро је и ове године очишћено од инвазивне траве која спречава безбједан улазак у језеро, али и осталих нечистоћа", истакла је Чеко.

Она је навела да је акција и ове године, током протеклог викенда, реализована у организацији Спортско-ронилачког клуба "Бушко језеро" из Ливна, а Шаторско језеро су посјетили и очистили припадници ронилачких клубова из Мостара, Сарајева, Љубушког, Метковића, Сплита и Имотског.

Еко-акција је организована под покровитељством општине Босанско Грахово, а логистичку помоћ пружила је Шумарија из Босанског Грахова.

Шаторско језеро названо је по планини Шатор са истоименим планинским врхом, једним од најљепших у Крајини.

Уз све то, посебно је занимљиво Булино врело, које је, према легенди, љековито. Према народном предању, ко се једном ту умије - оздрави.

Уочи и за празник Светог пророка Илије, на Шатору се окупи велики број посјетилаца, а ове године ту је боравило око 200 кампера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана