Очишћене депоније смећа у сокаку Којићи и поред гробља

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ- У Мјесној заједници Шкарић у општини Шамац уклоњене су депоније смећа у сокаку Којићи и поред гробља које су нарушавале изглед села, а акција чишћења организована је на иницијативу Савјета Мјесне заједнице Шкарић.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Шкарић Данијел Радуловић рекао је Срни да је циљ акције буђење грађанске свијести да њихво село буде уређеније и љепше мјесто за живљење.

Он је замолио све становике Шкарића да бацају смеће на мјеста предвиђена за то.

"Сви грађани који нису потписали Уговор о одвозу смећа са предузећем Слободна зона замолио бих да потпишу", рекао је Радуловић.

Он је напоменуо да они који нису у могућности да плаћају одвоз смећа да се у писменој форми обрате Савјету Мјесне заједнице Шкарић, а Савјет ће наћи начин да се од њих смеће вози.

Радуловић је додао да су дводневом акцијом у сарадњи са мјештанима очистили дивље депоније у дужини од 700 метара у сокаку Којићи и дивље депоније поред гробља.

Радуловић је напоменуо да су се у Савјету договорили са мјештанима да ће сваке године у прољеће и у јесен организовати радне акције, те позвао и остала села да организују радне акције и уреде свој простор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана