Обрадовићи зиму дочекују у новом дому, захвалност Влади Српске за помоћ

Срна
Обрадовићи зиму дочекују у новом дому, захвалност Влади Српске за помоћ

МОДРИЧА - Породица Обрадовић из Врањака код Модриче, мајка и њених троје дјеце, ову зиму дочекује у новом дому у селу Милошевац, купљеном захваљујући Влади Републике Српске која је за те намјене издвојила 30.000 КМ.

Ова породица је жртва породичног насиља због чега је отац на издржавању затворске казне. Због тога су једно вријеме провели и у сигурној кући.

Мајка Ружа је имала једину жељу да до зиме пронађе нови, условнији дом за свој и живот троје дјеце, која имају потешкоће у развоју.

Једно дијете, син од 21 годину, у потпуности зависи од њене његе и бриге, па су новом кућом у Милошевцу више него задовољни јер имају све оно што им треба.

Живјели су у Врањаку, практично на ободу шуме, није могло да им се дође возилом јер нису имали приступни пут.

“У Милошевцу им је купљена кућа која је била запуштена, па смо је реновирали. Нова кућа је плаћена 18.000 КМ, а уложено је још 18.000 КМ”, рекао је Срни Драгутин Игњатовић, који је покренуо акцију да се Обрадовићима обезбиједи нови дом.

Његов позив, како је истакао, чуо је премијер Радован Вишковић који је одмах изразио жељу да помогне. “Тако је и било и Обрадовићи су добили нови кров над главом”, каже Игњатовић.

Према његовим ријечима, Влада је уплатила 30.000 КМ, остало су донације добрих људи који су пожељели да помогну овој породици када су у медијима чули њихову тужну причу.

“Купљена им је кућа поред пута, имају и два дунума окућнице. Унутра је све реновирано, све је ново. Урадили смо све што је требало да би се могли уселити”, рекао је Игњатовић.

Он је напоменуо да је све радио у сарадњи са Центром за социјални рад у Модричи.

Игњатовић је истакао да ће Обрадовићи и своју крсну славу, Светог Игњатија Богоносца, 2. јануара, дочекати у новом дому.

Игњатовић се иначе бави хуманитарним радом, па је путем “Фејсбук” групе “Једни за друге - Модрича и околина” успио да за годину дана прикупи помоћ чија вриједност прелази 150.000 КМ

И сада је ангажован на прикупљању пакетића за дјецу из вишечланих и социјално угрожених породица, за дјецу самохраних родитеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана