Обољела млађа особа која није остваривала контакте у општини

Срна
Обољела млађа особа која није остваривала контакте у општини

ПРЊАВОР - На подручју општине Прњавор регистрован је нови случај заразе вирусом корона код млађе особе, која је због здравствених тегоба из локалног Дома здравља упућена у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци, саопштено је из општинског Штаба за ванредне ситуације.

У саопштењу је наглашено да новозаражено лице није остваривало контакте на подручју општине Прњавор.

Од почетка епидемије на подручју општине Прњавор регистрована су 34 лица позитивна на вирус корона, док се 19 лица опоравило од ковида-19.

Под здравственим надзором тренутно се налази 290 особа.

Општинска комунална полиција је контролом 60 лица са рјешењем о кућној изолацији утврдила да су поштовала прописану мјеру, док је санкционисала четири лица због неношења заштитне маске на јавној површини.

Службеници Полицијске станице Прњавор су у протекла 24 часа санкционисали једно лице због непоштовања обавезе ношења заштитне маске.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске саопштило је јутрос да је у посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство и Универзитетском клиничком центру Републике Српске тестирано 529 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код још 14 лица, међу којима је и ово из Прњавора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана