Обогаћена туристичка понуда у Рогатици: Нова стаза за шетњу кроз јединствену природу

С. M.
Foto: С. M.

РОГАТИЦА - Пред пуну туристичку сезону Рогатица је добила нову пјешачку стазу у дужини од скоро осам километара која се протеже кроз предивне пејзаже Старогорских стијена и кањона Дрине.

Названа "Поучна тематска стаза Стара Гора - Видиковац Грабоваче" која територијално припада селу Стара Гора у мјесној заједници Борике, завршена је захваљујући пројекту "Тематске стазе Републике Српске".

Директор Туристичке организације у Рогатици Предраг Ујић рекао је да активности у вези са успостављањем ове стазе трају од 2000. године, а финиш, захваљујући подршци Туристичкe oрганизације Српске и Шумског газдинства "Сјемећ" учињен је посљедњих мјесеци, када је кроз радне акције уређена стаза чишћењем, кошењем траве и уклањањем крупнијег камења. 

- Дуж стазе, која иде кроз шуму, урађена је санитарна сјеча дрвећа, раскресивање грана и уклањање потенцијално опасних стабала. Осим тога, набављене су и постављене двије едукативно-информативне табле о природним и културно-историјским знаменитостима боричког платоа. Постављено је и осам путоказа - рекао је Ујић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана