Обновљене клупе уз шеталиште до изворишта Губера

Срна

Сребреница - Неформална група младих данас је завршила реконструкцију 20 клупа уз шеталиште које води од Сребренице до два километра удаљених изворишта љековите воде Губера.

Према ријечима Младена Којића, представника неформалне групе младих, која је покренула иницијативу и акцију прикупљања средстава за обнову клупа до Губера, било је планирано да се реконструише 15 клупа, али су грађани Сребренице, међу којима њих неколико који живе у иностранству, прикупили 1.200 КМ и за тај новац обезбијеђен је материјал за обнову 20 клупа.

Клупе су властитим радом реконструисали млади ентузијасти, који су и покренули акцију “Клупа за Губер”, а планирају да се придруже радовима на чишћењу, уређењу и санацији канала и пута до Губера, те постављању туристичке сигнализације и обиљежавању и уређењу љековитих изворишта.

Те радове изводе радници овдашњег Комуналног предузећа “Полет” уз финансијску подршку општине да би ово шеталиште кроз живописни пејзаж и излетиште на изворишту Губера уредили и оживјели.

Са санацијом пута и шеталишта, те реконструкцијом клупа и уређењем изворишта Губера, поново се стварају могућности за шетњу и рекреацију Сребреничана и туриста који посјећују ово мјесто, као и пацијената који долазе због лијечења са изворишта Губера.

Вандали су прошле јесени поломили и почупали све клупе и туристичку сигнализацију уз пут до ових изворишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана