Oблачно са кишом, на југу пљускови и грмљавина праћени јаким вјетром

Срна
Oблачно са кишом, на југу пљускови и грмљавина праћени јаким вјетром

БАЊАЛУКА- У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати облачно вријеме са кишом, на југу са пљусковима и грмљавином, те највишом температуром од 14 до 21 степен Целзијусов.

Јутро је претежно до потпуно облачно, локално са слабом кишом или пљуском праћеним грмљавином, а могући су и краћи сунчани интервали у пријеподневним часовима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода

Током дана биће облачно са падавинама мјестимично, у јужним предјелима са пљусковима праћеним грмљавином и појачаним вјетром у зони падавина. Укупна количина падавина ће локално бити и обилнија.

Дуваће јак јужни и југозападни вјетар са олујним ударима који ће послије подне бити у слабљењу, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница шест, Бањалука, Нови Град, Гацко 12, Приједор и Бијељина 13, Невесиње и Градачац 14, Ливно и Сански Мост 15, Добој, Соколац и Бихаћ 16, Зеница 17, Билећа, Сарајево и Дрвар 18, Зворник и Јајце 19, Мостар и Неум 20, те Вишеград и Тузла 21 степен Целзијусов.

Највише падавина у протекла 24 часа забиљежено је на Чемерну 73,6 литара по метру квадратном, а потом у Невесиње 47,5, Билећи 41,3 и Дринићу 33,4 литра.


У већини осталих предјела укупна количина кише за 24 часа биће око 20 литара по метру квадратном.

Из Федералног хидрометеоролошког завода, осим због обилних падавина и олујног вјетра, црвено упозорење је издато и због могућности појаве клизишта.

Очекивана количина падавина у Херцеговини, југозападним и централним подручјима је од 60 до 100 литара по метру квадратном.

Олујни вјетар биће од 80 километара на сат, а до краја дана постепено ће слабити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана