Објелоданити документе о престанку рада апотеке Пале

Срна
Објелоданити документе о престанку рада апотеке Пале

Пале - Општински одбор Демократског народног савеза /ДНС/ Пале затражио је данас од начелника Пала Миодрага Ковачевића да објелодани све документе у вези са одлуком о престанку рада Јавне здравствене установе Апотека "Пале", те преузимању њених послова од апотеке "Експера фармаси" Бијељина.

У саопштењу ДНС-а се наводи да је овакав захтјев произашао након гласина које круже Источним Сарајевом и Палама и потребом да јавност буде обавијештена о разлозима који су довели до престанка рада апотеке "Пале" и њеног преузимања од апотеке "Експера фармаси" Бијељина.


"Општински одбор ДНС-а Пале позива власт такозваног Савеза за промјене и начелника Ковачевиће да обавијесте јавност о пословању ове апотеке у последње четири године, нагомиланим губицима, активностима које су евентуално предузете да до огромних губитака не дође", наводи се у саопштењу.

Из ДНС-а питају ко сноси одговорност за "пропадање овог колектива који је прије доласка ове гарнитуре власти пословала позитивно и траже детаље о каналима којима су огромна средства исисавана из ове апотеке, те околностима под којим је апотека жПалеж преузета од стране другог правног лица".

У саопштењу се наводи да ДНС неће одустати од инсистирања на већој транспарентности рада општинске администрације на Палама и објелодањивања свих докумената до којих је у прилици да дође, а који би могли да компромитују актуелну власт у свим сличним трансакцијама које држе далеко од јавности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана