Обиљежено 77 година од Десанта на Дрвар

Срна
Foto: Срна

ДРВАР- Данас је обиљежено 77 година од Десанта на Дрвар, мјеста које је у Другом свјетском рату подњело велику жртву за слободу.

"Дрвар се са поносом присјећа богате историје и одаје почаст свим жртвама које су своје животе дали за слободу", рекла је за Срну помоћник начелника општине Дрвар Бранкица Милаковић.

Она је подсјетила је управо у Дрвару остварена побједа нам фашизмом.

"Дрвар је 25. маја 1944. рекао не непријатељу и тако уписао своје име међу хероје", рекла је Милаковићева.

Предсједник САБНОР-а БиХ Сеад Ђулић у обраћању навео је покретање иницијативе за обнову Споменика жртвама фашистичког терора, који је порушен у протеклом рату.

Након обраћања положени су вијенци код Споменика жртвама фашистичког терора.

Вијенце су положиле делегације општина Дрвар и Источни Дрвар, Министарства правосуђа и управе у Влади Ливањског кантона, као и организација које његују традиције Народноослободилачке борбе из Витеза, Илијаша, Вареша, Херцеговачко-неретванског кантона, Хаџића, те општинских одбора СНСД-а, СНС-а Федерације БиХ и ДНС-а.

У склопу Спомен-компекса "25. мај 1944" данас је уприличена изложба фотографија "Отисак у времену", чији је аутор Недо Шево.

У Удружење младих "Басташица", које је и организатор, кажу да је изложба имала хуманитарни караткер.

"Бројни Дрварчани су данас куповином фотографија помогли у лијечењу Весне Миљевић из Дрвара, која болује од дискус херније, јер сав приход од продаје иде за Веснино лијечење", рекли су Срни из Удружења младих "Басташица".

Аутор фотографија Недо Шево рекао је Срни да су највеће интересовање изазвале фотографије Прекајског језера, Мамут стијена на Клековачи и села Лукомир на Бјелашници.

Обиљежавање 77 година од Десанта на Дрвар одржано је у организацији општине и Центра за културу и спорт.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана