Обиљежено 17 година од убиства Љубише Савића Маузера

Срна
Обиљежено 17 година од убиства Љубише Савића Маузера

Бијељина - У Бијељини је данас обиљежено 17 година од убиства Љубише Савића Маузера, легендарног команданта "Гарде Пантери", оснивача и лидера Демократске странке и некадашњег начелника Управе полиције Републике Српске.

Чланови Удружења ветерана ове гарде подсјетили су још једном на значај, улогу и допринос који је "Гарда Пантери", предвођена Маузером, имала у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.


Милисав Трифуновић, члан Гарде, а данас Удружења ветерана "Гарде Пантери", рекао је да 17 година након убиства Маузера није познат ни организатор, нити налогодавац, те подсјетио да се убица бранио ћутањем.

Трифуновић је апеловао да институције власти БиХ и Републике Српске помогну у разоткривању оних који су наручили ово убиство.

"Нажалост, отишао је велики човјек од руку оних који нису хтјели да се прави држава по мјери, истини и правди, по мјери Љубише Савића Маузера. Тражимо и хоћемо истину, тражићемо је док је не откријемо", рекао је Трифуновић, који је заједно са саборцима одао пошту команданту.

Он је најавио да је Удружење ветерана покренуло иницијативу да град Бијељина добије улицу названу по Маузеру, али и по Бранку Пантелићу Пантеру, те Благоју Гавриловићу.

Пред обиљежавање 17 година од убиства Љубише Савића Маузера, на мјесном гробљу у његовим родним Ковачићима, у присуству породице, пријатеља, сабораца и комшија, служен је парастос.

Маузер је убијен 7. јуна 2000. године у вечерњим часовима, код жељезничке станице у Бијељини.

За ово убиство осуђен је Ђорђе Ждрале на 20 година робије, али не и налогодавци и организатори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана